A négy napig tartó informatikai átállás ideje alatt ideiglenesen több szolgáltatás elérhetősége szünetel majd.

A bankkártyás fizetés és az atm-es készpénzfelvétel ez idő alatt is működik, de kisebb kiesések előfordulhatnak. Az átállás két bankszünnappal is jár, ezért az október 22-ével kezdődő héten - a munkaszüneti napokat is figyelembe véve - bankfióki ügyintézésre, utalás indítására és fogadására csak október 24-én, szerdán lesz lehetőség - közölte a BB.

A bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az informatikai átállás alatt egyes szolgáltatásai időszakosan szünetelnek. A gördülékeny átállás érdekében a Budapest Bank október 25-én, csütörtökön, valamint 26-án, pénteken könyvelési, pénztári és pénzforgalmi bankszünnapot tart. Az átállás ideje alatt a bankkártyák a megszokott módon használhatók lesznek fizetésre és atm-en keresztüli készpénzfelvételre, azonban szombat délután előfordulhatnak rövid ideig tartó, átmeneti kiesések.

Az átállás ideje alatt a pénzintézet elektronikus csatornái, az internetbank, a mobilapplikáció, az sms-ügyintézés és az Üzleti Terminál (Budapest Internetbank, Budapest Mobil Internetbank, Budapest Mobilbank, Business Terminal) nem lesznek elérhetőek, továbbá nem lehet majd például utalást indítani és fogadni, a telefonos ügyfélszolgálat csak korlátozott, kártyával kapcsolatos ügyekben tud segíteni.

A bank azt javasolja ügyfeleinek, hogy a kártyás fizetéseken és az atm-es készpénzfelvételen kívül pénzügyeik intézését lehetőség szerint a rendszer bevezetését megelőző, október 15-i hétre időzítsék, mivel a bankszünnapok és a nemzeti ünnep munkaszüneti napjai miatt az átállás hetében csak október 24-én, szerdán lesz a lehetőség bankfióki ügyintézésre, utalás indítására és fogadására.

Fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu