Áthidaló kölcsön: szinte senki sem kaphatja majd?

Az állami kezességvállalással biztosított áthidaló kölcsönről megkezdte az ügyfelek tájékoztatását a CIB. Mint elmondták, nehéz megbecsülni, hogy mekkora lesz az ügyféligény a termék iránt.
NAPI, 2009. augusztus 19. szerda, 19:37

A bank szakértői több ezerre teszik azok számát, akik országos szinten érdeklődnek majd a mentő csomag iránt, de - tették hozzá - sokkal szűkebb lehet az a kör, amelyik hozzá is tud jutni. Az ugyanis már most látszik, hogy nem könnyű a bankok és az ügyfelek helyzete akkor, amikor a jogosultságot kell igazolni, illetve ellenőrizni, hiszen a jogszabály rendkívül szigorú feltételeket szab.

A K&H-nál hasonlóan vélekednek: sok lehet az érdeklődő, a tényleges igénybevevő azonban a szigorú jogszabályi feltételrendszer miatt jóval kevesebb lesz.

Az OTP-nél csak annyit tudattak, hogy a kormány által a lakáshitelesek védelmére kidolgozott program iránti érdeklődés számottevő volt. Eddig több száz ügyfél jelentkezett, az áthidaló hitelre beadott igények száma azonban ettől elmaradt.

A Budapest Bankhoz eddig mintegy ötven igénylés érkezett, ezek folyósításának pontos időpontját viszont - fejtették ki a hitelintézetnél - nehéz megmondani, az anyagok nagy része ugyanis hiányos.

Az Allianznál eddig három kérelmet fogadtak be. Az új áthidalókölcsön-konstrukció részleteinek kidolgozása a Raiffeisennél a végéhez közeledik, mint lapunkkal közölték: napokon belül megkezdik az igénylések befogadását.

HOZZÁSZÓLÁSOK