Átlag havi 60 ezres bértámogatást kapnak a munkavállalók

Átlagosan havi 60 ezer forinttal segít az állam egy dolgozónak a munkahelyvédelmi bértámogatási program keretében - közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára csütörtökön a Kossuth rádióban.
Domokos Erika, 2020. május 14. csütörtök, 16:20
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A program lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak arra, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt három hónapon keresztül csökkentett munkaidőben foglalkoztathassák munkavállalóikat. Négyórás részmunkaidőnél az állam maximum 75 ezer, 4 óránál kevesebb foglalkoztatás esetén pedig akár több mint 100 ezer forint támogatást biztosít havonta - mondta az MTI szerint Bodó Sándor.

A legtöbb igénylés a turizmus-vendéglátás területéről és a kereskedelmi ágazatból érkezik.

A kutatás-fejlesztés-innováció ágazat bértámogatási programjára eddig országosan több mint 400 cég adott be kérelmet 5,2 milliárd forint értékben - tette hozzá az államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

styepanbandi100@gmail.com, 2020.05.17 09:45

Minden magyar állampolgárnak kéne adni a havi 60.000-Ft bértámogatást kivétel nélkül a vészhelyzetre való tekintettel, legalább 6 hónapig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html