BUX
38643

Áttörés a Fornettinél: irány Németország!

Az első Fornetti szállítmány heteken belül indul Németországba - adta hírül a társaság. A vállalat külföldi és a hazai piacokon is erősíti pozícióját, amelynek révén idén is 10 százalék körüli növekedéssel számolnak.

Napi.hu, 2016. március 16. szerda, 11:39

Hamarosan indítja az első szállítmányokat a Fornetti Németországba, miután megkapta első megrendelését egy Németországban piacvezető élelmiszeripari vállalattól.

Három héten belül megérkeznek a gyártó termékei a németországi kiskereskedelmi boltok polcaira. A megrendelés egy hathónapos projekt záróakkordja, amelynek során a magyar gyökerű cég tulajdonosa, a svájci Aryzta-csoport partnereinek mutatta be saját termékeit. Az ügyletet lezárták, miután a vállalat élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzésen kiemelkedő - 96 százalékos - eredményt ért el - írja a cég közleménye.

A kecskeméti központú Fornetti, amely tavaly augusztusban került az Aryzta-csoport tulajdonába, 12 százalékkal növekedett 2015-ben, a nemzetközi és a hazai piacokon tervezett pozícióerősítésnek köszönhetően pedig az idei évre szintén kétszámjegyű növekedéssel számol. A növekedésben fontos szerepe lesz a folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak, valamint az anyacég európai hálózatával való együttműködésnek.

Az elmúlt fél évben közel 200 új - többségükben Magyarországon foglalkoztatott - munkatárssal bővült a vállalat, a növekedés biztosítására pedig az elkövetkező 12-18 hónapban további közel 1 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre. A cég, a hazai pozíciók megerősítése mellett a németországi terjeszkedésre koncentrál majd.