Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
"Azt követeljük, hogy az állami cégvezetők valós juttatásait hozzák nyilvánosságra, azt (...), hogy mennyi pénzt visznek haza havi lebontásban" - közölte Szijjártó, hozzátéve, hogy amíg mindez kiderül, ezt a szerinte elfogadhatatlan helyzetet rendezni kell, hiszen "pofátlanul magas" fizetést kapnak az állami cégvezetők. Ezért nyújtanak be frakciótársaival - Balsai Istvánnal és Koszorús Lászlóval - országgyűlési határozati javaslatot, amelyben indítványozzák a radikális fizetéscsökkentést - számolt be az MTI.

Szijjártó Péter a javasolt bércsökkentés mértékére vonatkozó kérdésre közölte: "sok esetben ezek a fizetések a felére is nyugodtan csökkenthetőek lennének, akkor sem lennének megélhetési problémáik ezeknek a cégvezetőknek".

Az önkormányzati vállalatok vezetőinek fizetésére vonatkozó felvetésre a politikus úgy reagált: ezeknek a vezetőknek a fizetése önkormányzati hatáskörbe tartozik, "úgyhogy nyilvánvalóan az emberek által megválasztott önkormányzati vezetők el tudják dönteni, hogy az önkormányzat teherbíró képessége mit bír el".