Átverik az eperrel a vásárlókat

Visszatérő probléma, hogy az olcsón beszerzett import epret átcsomagolják, és kétszeres-háromszoros áron árulják magyarként.
Domokos Erika, 2019. május 6. hétfő, 23:10
Fotó: Unsplash - A kép illusztráció.

Sokak szeme láttára csomagolják át az import (görög, spanyol) epret a Nagybani piacon, hogy aztán magyarként árulják tovább, tetemes haszonnal - számolt be a 24.hu-nak egy magyar epertermelő, aki mindennek szemtanúja is volt.

Az epertermelő azért volt felháborodva az átcsomagolási akción, mert mint tapasztalta, a magyar gazdák áruját ilyen ellenszélben nem nagyon akarták megvenni a Nagybanin. Az import epret ugyanis behozhatták kilónként úgy 300 forintért, és még ha dupla- vagy triplaáron is kínálták, akkor is olcsóbban adták, mint a magyar termelő, aki szeretett volna 1000-1200 forintot kapni kilónként a hidegfóliás termésért - olvasható a cikkben.

A FruitVeb volt alelnöke, Csizmadia György szerint amit az epertermelő látott, évről-évre visszatérő probléma, és nemcsak a Nagybanin fordul elő, hanem a kisebb piacokon is. "Nem az a baj, hogy import epret árulnak a piacon. De az nagyon nem korrekt, hogy magyarként árulják. Ha import, akkor azt kell kiírni. A fogyasztó majd úgyis az ár, a küllem és a minőség alapján dönt.+

HOZZÁSZÓLÁSOK