Átverte az utazási irodája? - komoly kártérítést fizet az állam

Igen nagy, milliárdos kártérítéssel tartozik az állam azoknak az utazóknak, akik olyan utazási irodával kötöttek megállapodást, amely csődbe ment, s a vagyoni biztosítéka nem volt elég a befizetett pénz egészének visszaadására. Egy jogerős ítélet értelmében azok követelhetik jussukat, akik az elmúlt öt évben jártak pórul.
Napi.hu, 2014. november 21. péntek, 07:48
Fotó: Reuters

Immár jogerős bírósági ítélet rendelkezik arról, hogy az állam köteles megfizetni mindazoknak a kárát, akik valamely utazási iroda csődje után nem kapták vissza teljes egészében a befizetett pénzüket  - írja a Nol.hu.

A Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett ítélete az 5 Kontinens Utazási Iroda néhány ügyfele számára állapította meg az állam kártérítési kötelezettségét - tájékoztatta lapunkat Salamon András, az utasok ügyvédje.

Ők az iroda csődjekor csak a pénzük 22 százalékát kapták vissza, ezért fordultak bírósághoz. Az ítélet jogerős, s további pereket generálhat, hiszen ez alapján mindazok követelhetnek az államtól kártérítést, akik az ötéves elévülési időn belül vesztettek rajta egy-egy utazási iroda csődjén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ABCYQ, 2014.11.21 09:53

Irány a közeli Ausztria,ahol korrekt utazási irodák,rugalmas-dinamikus ügyintézéssel,állnak mindenki rendelkezésére!!!

Magyarország,évről évre egyre hiteltelenebbé-élhetetlenebbé,és ezáltal veszélyesebbé is válik minden területen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html