Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hamis üzenet arról tájékoztat, hogy a címzett Samsung Galaxy S20 típusú mobiltelefont nyert, amiért csak a szállítás összegét, 590 forintot kell kifizetnie. Az üzenetben ezután a címzettet arra kérik, hogy az összeg átutalásához adja meg bankkártya-adatait.

Az Auchan közleményében kijelenti, hogy nem indított ilyen nyereményjátékot, és arra kéri a fogyasztókat, hogy ha ilyen üzenetet kapnak, azt hagyják figyelmen kívül, illetve töröljék azt, és ne adják meg adataikat. A vállalat hangsúlyozza: soha, semmilyen nyereményjáték vagy promóció során nem kéri a bankkártya-adatok megadását.

Fokozott óvatosságra int a rendőrség is: adataik szerint az elmúlt egy évben az adathalászat volt az egyik leggyakoribb és leginkább növekvő tendenciát mutató online támadástípus Magyarországon, ez a támadások 23 százalékát tette ki. A csalók fő célja főképp szenzitív adatok és pénz megszerzése. Ezt a kiberbűnözői módszert leggyakrabban valamely jól bejáratott márka, vagy sok esetben állami cég, közműszolgáltató, pénzügyi szolgáltató nevében, azok arculati elemeit felhasználva, lemásolva alkalmazzák.