Nagy pofont kaphat a magyar autóipar januárban

Elvihetik az Audi A3-asok gyártását Győrből, hogy rugalmasabban tudjanak termelni Ingolstadtban - írja a G7.hu.
Szász Péter, 2018. október 12. péntek, 15:40
Fotó: Napi.hu

Ingolstadtban, ahol az Audi legfőbb németországi gyártóbázisa van, elég komoly visszhangot váltott ki, hogy az autógyári munkástanács megszellőztette: novembertől leállítanának egy gyártósori műszakot - olvasható a portálon.

A döntés mögött az állhat, hogy az Audi nem tudott időben felkészülni egy technológiai váltásra, méghozzá arra, hogy motoroknak egy új, WLTP-nek nevezett tesztnek vessék alá. Ez az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást megpróbálja a valósághoz közelíteni.

A késés miatt gyártósorokat kell visszafogni. Ez azonban nem lenne baj, ha az Audi rugalmasan tudná "ide-oda rakosgatni" az autókat a gyártósorokon.

A problémák Ingolstadtban elsősorban az A4/A5 modelleket gyártó soron vannak, miközben az A3/Q2 szalag úgy megy, hogy ott gyakran még túlórás műszakokat is be kell állítani. A németek most állítólag gőzerővel dolgoznak azon, hogy javítsák a gyártósorok közötti átjárhatóságot, és ennek részeként például képesek lesznek arra, hogy A3-asokat gördítsenek le az A4/A5-ös sorról.

Ennek a fejlesztésnek magyar vonatkozása is van, a hírek szerint ugyanis januártól az A3-asok gyártását Győrből Ingolstadtba szervezik át

- írja a portál.

A kép forrása: Audi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2018.10.13 08:18

A szokásos rosszindulat, ferdítés vagyis hazugság a "nagy pofon".
Mint a cikkből kiderül, összesen annyi történt, hogy a Q3 és a TT gyártása gyakorlatilag teljesen lefedi a gyár 160 ezres kapacitását. És még idejön a Q4 is...
Az A3-nak csak a sedan és cabrio változata készült itt, a 3 és 5 ajtós eddig is Ingolstadtban. A gyártással nyilván úgy fognak játszani, hogy ne lehessen szállítási probléma.

A félanalfabéta libsi söpredék kedvéért - "le kell menni kutyába"-teljesen elveszti szakmai tekintélyét a napi.hu.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html