Augusztusban rákapcsol a rácalmási Hankook gyár

Augusztusban elkészül a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárának második üteme, a két ütem megvalósítására 550 millió eurót, mintegy 150 milliárd forintot fektetett be Magyarországon a dél-koreai gumiabroncsgyártó cégcsoport - mondta a vállalat magyarországi kommunikációs menedzsere kedden.
MTI-Eco, 2011. május 3. kedd, 14:44
Fotó:

Mint arról Roy Katalin tájékoztatott a fejlesztéssel megduplázódik a rácalmási gyár kapacitása, és évi 11 millió gumiabroncs kerül majd ki onnan az európai piacokra. Ez a mennyiség a Hankook Tire globális termelésének 13,7 százaléka lesz a jelenlegi 7,5 százalékkal szemben. A bővítéssel 400 új munkahelyet is teremtett a Hankook. Az új munkavállalókat már felvették, s ezzel 1900-ra nőtt a foglalkoztatottak létszáma.

Szélesedik a gyár termékskálája is, egyebek között a prémium kategóriás autókhoz defekttűrő abroncsokat is készítenek majd Rácalmáson.

Fridrich Tamás mérnökség részlegvezető, a beruházás vezetője arról számolt be, hogy a második ütem beruházási munkálatai 80 százalékban már elkészültek, az 56 ezer négyzetméteres új gyártócsarnok kivitelezésén már az utómunkálatokat végzik.

Dolgozóinak egy részét egy dunaújvárosi szakközépiskolával, valamint öt regionális munkaügyi központtal együttműködve saját maga képezi ki a cég. Eddig több mint 500 regisztrált munkanélküli végezte el a négyhónapos képzést, s szerzett abroncsgyártó OKJ- s képesítést. Az oktatás az idén is folytatódik.

A Hankook Tire Magyarország munkavállalói az idén átlagosan 8 százalékos béremelésben részültek, bevezették a cafetéria rendszert, s naponta térítésmentesen meleg ételt biztosítanak valamennyi munkavállalónak.

A vidéki szakemberek elhelyezésére munkásszállót épít a gyár. A nyárra elkészülő szálló a háromcsillagos hoteleknek megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújt majd a lakóinak. Az épülethez konditerem és két szabadtéri sportpálya is tartozik majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK