Új, 1 millió euró értékű beruházást valósított meg a Velux Magyarország Kft., melynek köszönhetően továbbfejlesztette napkollektor-gyártását. Ennek köszönhetően a napkollektorok gyártásához szükséges napfényelnyelő elemet, az abszorbert is a fertőszentmiklósi egységben állítják elő. A bővítés a cég szerint gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést, valamint az előállítási költségek csökkentését teszi lehetővé.

Korábban az abszorber-elemeket a VKR Holding, a VELUX Cégcsoport tulajdonosának egyik leányvállalata, az ausztriai GREENoneTEC vállalat gyártotta. Az új technológia emberi erőforrás igénye alacsony, így az új feladatok ellátását a munkaerő átszervezésével oldották meg a fertőszentmiklósi üzemben.

A vállalatcsoport profiljához már több mint 13 éve hozzátartozik a napkollektorok gyártása, a magyar gyártóbázis 2008 óta vesz részt az előállításukban. Azóta folyamatosan bővült az itt előállított alkatrészek száma - ennek a folyamatnak volt az utolsó része az abszorbergyártás megvalósítása.

A gyártósor bővítése az utóbbi hónapok második jelentős beruházása volt a vállalat gyártóegységénél: korábban az egyik faforgács-elszívó berendezést telepítették újra 1,5 millió euró ráfordításával, jelentős - 40 százalékos - éves energiamegtakarítást eredményezve.

A VELUX cégcsoport saját klímastratégiát alakított ki, melynek értelmében a 2007-ben mért széndioxid-kibocsátási értékeket 2012-ig 20 százalékkal, 2020-ig pedig 50 százalékkal csökkenti. Az elkövetkező években 52 millió euró ráfordításával teszi fenntarthatóbbá működését és termékeit.

A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon - a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike.