Dízelbotrány: ezt lépik a franciák

A francia kormány arra fogja kérni az autóipari vállalatokat, hogy vegyenek részt a környezetszennyező korosabb autók legújabb, kevésbé szennyező modellekre cserélésének pénzügyi ösztönzésében - mondta a Le Parisienben megjelent interjúban Bruno Le Maire pénzügyminiszter.
Domokos László, 2018. október 28. vasárnap, 16:55
Fotó: Pexels

A pénzügyminiszter és Francois de Rugy környezetvédelmi miniszter hétfőn az autóipari vállalatok, közöttük a Renault és a PSA képviselőivel folytat majd tárgyalásokat az ország járműállománya modernizálásának lehetőségeiről.

A környezetvédelmi miniszterrel arra fogjuk kérni őket, hogy vegyenek részt a cserére ösztönző programok finanszírozásában - mondta. a  pénzügyér az MTI beszámolója szerint.

Az új támogatási programnak sokkal hatékonyabbnak kell majd lennie az előzőnél. A támogatás tényleges mértékét az autógyártókkal kell még megbeszélni - tette hozzá a pénzügyminiszter.

A francia Les Echos lap a héten korábban már beszámolt arról, hogy a francia autógyárak saját költségen finanszírozott modellcsere-ösztönző programok bevezetéséről egyeztetnek egymással.

A fotó forrása: Pexels.com/Skitterphoto.

HOZZÁSZÓLÁSOK