Uniós pénzből kapnak új autókat a gyerekotthonok

Uniós támogatással vásárol új személyautókat és egyterűeket a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, a szállító - az állami gépjárművásárlások gyakori nyertese - a Porsche Hungaria Kft., nettó 2 milliárd 221 millió forint keretösszeg erejéig. A vételárat az Európai Unió fizeti.
Németh Géza, 2019. március 8. péntek, 16:23
Fotó: Stockfresh - A kép illusztráció.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság tette közzé.

A járművek három kategóriába tartoznak és azokat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a fenntartása alatt lévő intézmények használják majd Magyarország egész területén.

Az első rész - alsó-közép kategóriában - 38 személyautót tartalmaz, 160 millió forintos keretösszeggel. A második rész egyterű személygépjárműveket, míg a harmadik rész rámpával felszerelt egyterű személygépkocsikat tartalmaz - az állami normatíva szerinti egyterű 5. kategóriában, azaz a legmagasabb szinvonalűak - tartalmaz, 18, illetve 192 darabbal. Az előbbi kerete 141 millió, míg az utóbbié 1 milliárd 920 millió forint.

A nyertessel január 23-án kötött szerződést az ajánlatkérő. A járműveket az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) finanszírozza.

HOZZÁSZÓLÁSOK