Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megnőtt az érdeklődés az olcsó, azonban hamis autódiagnosztikai eszközök iránt. Míg 2016-ban 193 ilyen jellegű terméket foglaltak le postaforgalomban, tavaly már 332-t, idén május végéig pedig 202 hamis termék akadt fenn az ellenőrzéseken - írja az MTI.

Mivel ezek a készülékek a gyártó tudta és engedélye nélkül készülnek, a hozzájuk kapcsolódó szoftver vagy nem a gyártótól ered, vagy nem a legfrissebb adatokat tartalmazza. Az autón az ezzel végzett módosítás, vagy javítás szakszerűsége, pontossága nem garantált - hívta fel a figyelmet a NAV, hozzátéve: az autók megbízható működését és ezáltal a bennük utazók életét is kockáztatja, aki nem ellenőrzött eszközzel nyúl a gépjárműhöz.

A hamis autódiagnosztikai eszközök forgalmazása a kocsikra is veszélyt jelent, és károkat okoz a legális termékek kereskedőinek. (Új módszerrel trükközik a rendőrség.)

Mindemellett ha valaki hamis, bevizsgálatlan terméket rendel, nagy valószínűséggel sosem kapja meg. Akkor sem, ha a vételárat kifizette az eladónak. Ha ugyanis a pénzügyőrök szellemi tulajdonjogot sértő termékeket találnak, akkor az eljárás akár a termék megsemmisítésével is végződhet.

A kép forrása: Pixabay.