Változik az e-matricák értékesítése októbertől

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) október elsejével idén is leállítja az esztendő hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében. A fizetős úton közlekedők havi matricákkal ugyanis már jobban járnak az utolsó negyedévben.
Szász Péter, 2020. szeptember 29. kedd, 16:16
Fotó: Shutterstock

Mivel az országos éves e-matricák mindig a tárgyévet követő év január végéig érvényesek, ezt a típust - díjkategóriától függően - nyárig éri meg megvásárolni.

Az év hátralévő részében ezért már egyre inkább a havi változat jelenti a pénztárcakímélő választást a járművezetők számára. Annak érdekében, hogy a fizetős utakon közlekedők ne járjanak rosszul, a NÚSZ  az ügyfelek érdekében 2020. október 1-től már nem engedélyezi a viszonteladók körében az országos éves e matrica eladását.

Országos, 2020-ra érvényes e-matrica vásárlására október 1-től már csak a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon lesz lehetőség arra az esetre, ha valakinek mégis erre a típusú vignettára lenne szüksége. (A következő évre érvényes éves matricák előértékesítését a NÚSZ egyébként szokás szerint december elsején indítja.)

A NÚSZ adatai szerint a járművezetők 2020-ra eddig közel 490 ezer darab országos éves e-matricát vásároltak. Ez idén több mint bruttó 21 milliárd forintos bevételt jelentett.

HOZZÁSZÓLÁSOK