Autós csalókra csapott le a NAV

Egy szolnoki autókereskedő 350 millió forintos kárt okozott a trükközésével. A NAV lépett.
Csernátony Csaba, 2017. május 10. szerda, 07:34
Fotó: Napi.hu

Egy szolnoki autókereskedő és az általa irányított bűnbanda a szabályok kikerülésével 350 millió forintos kárt okozott - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Németországban vásárolt autók eladásából befolyó bevételeket eltitkolták, az adófizetést autójavításról és alkatrészvásárlásról szóló fiktív számlákkal akarták megúszni.

A valótlan számlákat kiállító, adót és járulékot egyáltalán nem fizető társaságokat olyan strómanok vezették, akiket a háttérből a szolnoki autókereskedő irányított. A kereskedő emellett hamis dokumentumokkal azt a látszatot keltette, mintha egy szlovák cégen keresztül vásárolta volna meg a gépkocsikat. Az így, eredetileg Németországban, nettó áron beszerzett járműveket több magyar cégen átszámlázták belföldi beszerzést színlelve.

A pénzügyi nyomozók és a szolnoki revizorok rájöttek a csalásra, több megyében is megjelentek, egy tucat helyszínen tartottak házkutatásokat, számítógépekről adatokat mentettek le, tanúkat hallgattak ki. A rajtaütéskor hamis számlákat, adásvételi szerződéseket és több cégbélyegzőt is lefoglaltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK