Az autósok jelentős része a határidő-közeli napokra hagyja a döntést: 43 százalékuk az utolsó héten lép, vagyis az utolsó napokban komoly mértékben felpörög a biztosításváltások száma, még közel százezer felmondás várható.

Az összehasonlító portálok zöme az utolsó napon már csak korlátozásokkal fogad be felmondási megbízást. A Netrisk.hu minden délután 2 óráig beérkező megrendelést teljesít, de fontos tudni, hogy ennek feltétele az érvényes alkuszi megbízás megléte.

A biztosítók versenyében a továbbra is a K&H és az Union vezet. a Signal feljött a harmadik helyre, immár több mint másfél százalékkal maga mögé szorítva az Allianzot. Az ötödik helyen továbbra is a Groupama áll.

Ez az öt biztosító seperte be eddig az új szerződések 84 százalékát, a fennmaradó 16 százalékon osztozik a többi kilenc.

Az átlagdíj mértéke továbbra is 13 400 forint körül mozog, az új szerződést választók átlagosan mintegy négyezer forinttal fognak kevesebbet fizetni az eddigi biztosítójuk által megajánlott díjhoz képest.