Új importőre van a Jaguarnak és a Land Rovernek

Április 1-től Wallis Automotive Europe értékesíti a Jaguart és a Land Rovert a magyar piacon. A kizárólagos jármű- és alkatrészimportőri jogot pályázaton nyerték el - adta hírül az AutoWallis Nyrt.
Szász Péter, 2020. április 1. szerda, 15:16
Fotó: Land Rover

A Wallis Automotive Europe - a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt. leányvállalata - 2016-tól van jelen a márkák kizárólagos importőreként a kelet-közép-európai piacon, a korábbi nyolc ország (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia) mellé csatlakozik mostantól Magyarország is. A cég több vidéki városban is tervez szalonnyitást.

A Jaguar Land Rover magyar piacának potenciális mérete közel akkora, mint a két márka által már korábban is képviselt nyolc ország együtt, így ezzel a lépéssel a csoport jelentősen erősíti piaci pozícióját a közép és délkelet-európai régióban - mondta Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója.

Az AutoWallis - amely korábban azt közölte, hogy a koronavírus miatt "legyengült" cégeket vásárolna fel - 2024-ig bevétele duplázását tervezi.

HOZZÁSZÓLÁSOK