Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mesék, művészet, divat: három hívószó, mely több száz tehetséges hazai művészt szólított meg 2019 januárjától májusig. A Fashion Street, az ArtHungry művészeti portál és a Bartók Béla Boulevard közös szervezésében létrehozott Tales/ Art/Fashion kortárs művészeti pályázat során négy művészeti ág (festészet, fotóművészet, grafika és szobrászat) alkotói pályázhattak műveik kiállítására a prominens Deák Palotában, valamint a FashionStreet Magazinban való publikálási lehetőségre.

A pályázatsorozatot kimagasló érdeklődés övezte: közel ezer pályamű érkezett be öt hónap alatt, amelyekből a szakmai zsűri négy győztes és négy különdíjas alkotót választott ki minden művészeti ágból.

A győztes és különdíjas művészek összesen 69 alkotásának izgalmas jótékonysági aukcióját szeptember 19-én, 18 órától rendezik meg a Deák Palotában. Az aukciót a Csodalámpa Alapítvány nagykövete, a művészeti életből ismert Juhász Anna irodalmár vezeti. Az aukció teljes licitbevételét az Csodalámpa Alapítvány számára ajánlják fel, akik évente 260-280 életveszélyesen beteg gyermek kívánságait segítenek valóra váltani.

Az árverésen Csorba-Simon István, Bereczki Kata, Darab Dénes, Rabóczky Judit, Szigligeti Balázs, Nagy Sára, Birinyi Tamás és Ámmer Gergő műveire licitálhatnak, a teljes anyagot itt tudják megtekinteni. Kérjük, részvételi szándékukat szeptember 18. 18 óráig jelezzék a [email protected] címre.

Szeptember 20-án tartja 102. árverését a Honterus Antikvárium és Aukciósház. Az aukció sztártétele az a színezetlen kőnyomat, amin Gróf Nádasdy Mihály (1775-1854) államminiszter, a császári kamara elnöke, a Szent István-rend vitéze, Komárom megye főispánja látható. A tételhez tartozik a nemesi felkelők zászlórúdjának csúcsdísze is. Az 1797-es sárgaréz műalkotás 24 centiméter magasságú, levélalakú és mindkét oldalán díszesen vésett. A tétel 1 millió forintos indulóárat kapott.

Igazi ritkaságszámba megy a Széll Kálmán, Magyarország miniszterelnöke által sajátkezűleg aláírt, a Szalatnay család nemességét megerősítő, 1902-es díszes oklevél. A kézzel írt és festett, dúsan aranyozott pergament gyönyörű magyaros növényi ornamentika, iniciálék és a család festett címere díszíti. A levél alján látható a papírfelzetes pecsét és a miniszterelnök kézjegye is. A tétel kikiáltási ára 900 ezer forint.

Széll Kálmán által aláírt, a Szalatnay család nemességét megerősítő oklevél.

Az antikvár tételek közül érdemes még kiemelni Madách Imre Az ember tragédiájának első példányát és báró Eötvös József 20 kötetes, teljes életműsorozatát.

Az aukció az Axioart Live szolgáltatásának köszönhetően online is követhető, itt jelentkezhet az árverésre.

Az absztrakt grafika szerelmesei igazi kincsekre licitálhatnak az Arte Galéria és Aukciós Iroda 85. árverésén. Kalapács alá kerül Aknay János c-prinje, Bartl János és Fajó János szitanyomata is. Az aukció legdrágább tételei Fehér László Erdei történet címet viselő pasztell képe és Gyarmathy Tihamér olajfestménye, mind a két alkotás 160 ezer forintos kikiáltási árat kapott. Ha személyesen nem tud részt venni a szeptember 21-esi eseményen, de szeretne licitálni a kiszemelt tételre, akkor itt tud jelentkezni az árverésre.

Fajó János: Fekete/sárga (1987, szitanyomat)
A teljes méretért kattintson a képre!

Közel négyhetes szünet után visszatér a Collectorism Kft. is. Az aukciósház ismét kis tételszámú és alacsony kikiáltási árról induló online aukciókat tart. A szeptember 16-ai héten könyvek, fotók és tárgyak kerülnek kalapács alá.