Az Aldi sonkát von ki a forgalomból

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a Principe di San Daniele Spa visszahívja a Hola Serrano sonkát, mert annak egy mintájában Listeria baktériumot mutattak ki - közölte az áruházlánc az MTI-vel.
Domokos Erika, 2020. október 30. péntek, 08:46
Fotó: Aldi

A sonka értékesítését azonnal felfüggesztették, az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége egyelőre nem állapítható meg.

A Listeria gyomor/emésztőrendszeri megbetegedéseket és influenzához hasonló tüneteket okozhat. Listeriával szennyezett termék elfogyasztása után különösen terhes nőknél, kisgyermekeknél, illetve a legyengült immunrendszer esetén súlyosabb megbetegedés léphet fel.

A vásárlók az érintett 100 grammos, 33576 cikkszámú, és 2020.12.02. fogyaszthatósági idővel és G203641300 gyártási azonosítóval rendelkező sonkát bármely magyarországi Aldi áruházba visszavihetik, ahol a vásárlást igazoló számla, vagy nyugta hiányában is visszatérítik az árát - írja az Aldi.

A vásárlók kérdés esetén az boltlánc ügyfélszolgálatához fordulhatnak a +36 23 504 680-as telefonszámon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.10.30 09:43

Tegnap a LIDL-ről olvashattunk hasonlót, és elég sűrűn van ez így.
Az élmezőnybe tartozik még a MÜLLER a DM és a ROSSMANN, róluk is sokszor olvashatunk ilyet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html