Új forgalmi rend lépett életbe 2018. szeptember 16-án az M2 autóút M0 és Dunakeszi-Fót csomópont közötti szakaszán. Az ideiglenes terelés kiépítését követően a bal pályára terelték át a gépjárműveket, és az eddigi kialakításhoz képest további egy sávot is használhatnak az Budapest irányába közlekedők.

Az M2 gyorsforgalmi úton a 17-21 km szelvények között a meglévő bal pálya átépítését idén áprilisban kezdte meg a kivitelező, így a közel 4 km hosszú szakaszon a jobb pályára terelve, 2×1 sávon haladhatott a forgalom 2018. szeptember közepéig.

Az új forgalmi rend bevezetésével az érintett útszakasz ősszel megnövekedő forgalmára tekintettel, az M0 felé kettő, Vác felé egy forgalmi sávot alakítottak ki a szabványos előírások betartása, valamint a keresztmetszeti adottságok miatt szűkített sávszélességgel.

A három sávon csökkentett, legfeljebb 60 km/h sebességgel haladhatnak az autósok. Ez az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019 közepéig áll majd fenn.

A Dunakeszi-Fót csomópont és Vác között több ütemben, szakaszosan terelik át a forgalmat a bal pályára 2018. év végéig, itt továbbra is 2×1 sávon lesz biztosított a forgalom lefolyása.

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

A kép forrása: Pixabay.