Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hagyományos raktári dolgozóknál - akik a raktárban árut mozgatnak, kezelnek valamilyen módon - nézte meg a béreket kereskedelmi szakportál. Az eredmények alapján e körben a fizetések csendben kúsznak felfelé. Nehéz ez a munka, nehéz is munkatársakat találni hozzá, így nem véletlen, hogy ebben a munkakörben magasabbak a bérek, mint az eladóknál, árufeltöltőknél.

A raktári, logisztikai területeken akadnak kiugró munkakörök is, amelyeket most nem soroltak be, mivel a cégek túlnyomó többsége titkolja álláshirdetéseiben az elérhető javadalmazást, így nem nagyon lenne mivel összehasonlítani. Ezzel együtt például a CBA belföldi tehergépjármű vezetőt 470 ezer forintért keres. Ehhez képest például a tescós online kiszállítási munkatársnak ajánlott keresete kevesebb (341 ezer forint), de a raktári dolgozókkal összevetve már dobogós is lehetne. Feltehetően a többiek sem fizethetnek sokkal kevesebbet egy teherautó-sofőrnek, mint a CBA, de hallgatnak róla - írja a Blokkk.com.

Egy másik raktáros példa a Lidl karbantartója: ehhez villanyszerelő végzettség kell, ellenőrzési feladatai is vannak (külsős karbantartó alvállalkozókat ellenőriz), egy kis adminisztrációval körítve, persze karbantart is, a javadalmazási lehetősége pedig 523 ezer forint a Lidl ígérete szerint.

Az Auchannál újdonság, hogy a Blokkk.com nem talált számszerűen bemutatott bért az álláshirdetésekben. Korábban feltüntettek például egy 234 ezer forintos bérlehetőséget egyes munkakörökben, de időközben megállapodtak a szakszervezettel. A Spar és a Penny is a titkolódzók táborát gyarapítja.

Raktárosi fizetések
LáncMunkakörHelyszínKereset (ezer Ft)
Aldiraktári göngyölegkezelőBiatorbágy309
Aldiraktári takarítóBiatorbágy229
CBAraktári logisztikai munkatársAlsónémedi/Törökbálint320
Lidlkomissiózó/göngyölegkezelőSzigetszentmiklós347
LidltargoncavezetőSzékesfehérvár309
TescokarbantartóGyál288
TescotargoncásHerceghalom288
Forrás: céges honlapok, Blokkk.com-gyűjtés