Az állam jól fizet a Rogánt reptető cégnek

Az állam akkor is utal havonta 25 milliót a Rogán Antal propagandaminisztert helikoptereztető cégnek, ha gépei fel sem szállnak – tudta meg a Népszava.
Domokos Erika, 2018. március 31. szombat, 16:02
Fotó: Napi.hu

A Fly-Coop Légiszolgáltató Kft. tavaly decemberben nyerte meg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) 571 millió forintos tenderét. Ez alapján vállalták: folyamatosan rendelkezésre áll majd két darab olyan repülőgép, amely két órán belül fel tud szállni, hogy donorszervet, orvoscsoportot szállítson. Az viszont eddig nem került nyilvánosságra, hogy a Fly-Coop valójában az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) felé teljesít, és ez az állami szervezet havonta 25 millió forintot fizet a cégnek rendelkezésre állási díjként. Ezt az átalánydíjat akkor is megkapja a Fly-Coop, ha gépei egy percet sem töltenek a levegőben. Ha a kft. feladatot is kap, akkor óradíjat számlázhat a fuvarozás időtartamára: a tender szerint a társaságnak 200 órát kell kell teljesítenie évente - olvasható a napilapban.

A cég havi átalánydíja azért is figyelemre méltó, mert az OVSZ-nél 2018-ig nem volt szükség rendelkezésre állásra, anélkül is meg tudták oldani a sürgős légi szállításokat - jegyzik meg a cikkben.

További érdekesség, hogy míg a szállítási díjat az OVSZ-n átfutva az ÁEEK fizet ki, a rendelkezésre állást a vérellátó szolgálat saját költségvetéséből biztosítja. (A kormány átcsoportosított az idei költségvetésből - jutott a versenysportra is - ezt a cikket olvasta már?)

A Fly-Coop az a cég, amelyik 2016-ban Rogán Antalt, feleségét és gyermeküket helikopterrel szállította egy nyírségi lakodalomra. Rogán először letagadta a helikopteres túrát, majd amikor fotók igazolták azt, akkor az volt a magyarázat: felesége cége barterezte az utat. Az ügyet az azóta bezáratott Népszabadság tárta fel.

A szerződés alvállalkozók általi teljesítésről további érdekességeket olvashat a Népszavában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2018.03.31 20:32

Orbán szerint meg kell őrizni az elmúlt "nyócév" vivmányait. Titeket kell őrizni mocskos korrupt patkányok, de jó mélyen a föld alatt, a börtön alagsorában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html