Az állam működteti majd a mobil fizetési rendszert

A kormány elfogadta és a közeljövőben rendeletben kihirdeti a Nemzeti Mobil Fizetési Rendszer részletszabályait - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.
MTI-Eco, 2012. december 7. péntek, 19:36
Fotó: Napi.hu

A rendszer a mobiltelefonos fizetési technológiát felhasználó egységes állami platformként működik majd. Első lépcsőben a parkolási közszolgáltatások és az autópálya-matricák elektronikus értékesítésében lehet használni.

A közlemény kiemeli: minden közszolgáltató köteles lesz az országosan egységes rendszert igénybe venni, szolgáltatásainak mobil értékesítéséhez.

A kizárólagos állami tulajdonú Nemzeti Mobil Fizetési Zrt. a díjbevételeiből fedezi működési költségeit. Az ügyfél - az igénybe vett szolgáltatáson felül, a már működő rendszerekhez hasonlóan - kényelmi díjat fizet. E díj mértéke - szolgáltatástól függően - 50-100 forint lesz. Ez alacsonyabb a mai szolgáltatók áraitól - áll a közleményben.

A jelenleg üzemelő rendszerek többsége az új állami platformra támaszkodva, annak viszonteladójaként működhet majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.08 13:21

Helyes ,kifelé mindenféle maffiákkal innen....!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html