Az állam segít az étel- és italautomatásoknak

Az állam fedezi az étel- és italautomaták adóhatósághoz való bekötési költségének nagy részét, erről állapodtak meg az automatás cégek képviselői a Nemzetgazdasági Minisztériummal kedden - adta hírül a Világgazdaság és a Népszava szerdán.
MTI, 2016. augusztus 3. szerda, 09:07
Fotó: Napi.hu

A Világgazdaságnak Szöllősi Balázs, a Magyar Ital- és Áruautomata-szövetség elnöke elmondta, hogy az automatánként 30 ezer forintos regisztrációs díj feletti összeget, a forgalmi adatokat kezelő automata felügyeleti egység árát fizeti az állam. Ez 100-150 ezer forint is lehet automatánként.

A Világgazdaság szerint abban azonban nincs megegyezés, hogy mennyi lesz az automaták adóhatósággal való kapcsolattartásának havi üzemeltetési költsége. Az automatások pár száz forintos költséget tudnak kigazdálkodni a fogyasztói árak változtatása nélkül, míg a kormányzat több ezer forintos költséget emleget - írták.

Szöllősi Balázs a Népszavának elmondta, fontos előrelépés, hogy azok a régi gépek, amelyekbe nem lehet online eszközöket beszerelni, a szakma kérésének megfelelően 2018 januárjáig üzemben tarthatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK