Az államosított kéményseprőknek vett autókat a kormány

Egyedüli ajánlattevőként a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. szállíthat 42 darab (és opcionálisan további 10 darab) középkategóriás kombi személyautót a kéményseprőknek, nettó 187 millió forintért. A becsült ellenérték 157 millió forint volt.
Németh Géza, 2017. június 27. kedd, 16:25
Fotó: Napi.hu

Az eredményt az ajánlatkérő BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - mint a kéményseprésért felelős szervezet - tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A gépkocsikat érvényes magyarországi műszaki vizsgával, eredetvizsgálattal, az ajánlatkérő nevére kiállított forgalmi engedéllyel, járműtörzskönyvvel, környezetvédelmi adatlappal, a járműre szerelt forgalmi rendszámmal és a szabványos ,,H'' betűt feltüntető államjelzéssel kell átadni.

A kocsik jellemzői a következők: benzines, a henger űrtartalma legfeljebb 1400 köbcentiméter, a váltó 5 sebességes, míg a motor teljesítménye minimum 65 kilowatt. A karosszéria mindkét oldalán 2-2 ajtónak kell lennie, a kocsi hátulján pedig egy felnyitható ajtó a követelmény. A hasznos terhelés - a vezetővel együtt - 450 kilogramm.

Az ajánlatkérő a nyertessel június 8-án kötötte meg a szerződést.

HOZZÁSZÓLÁSOK