BUX
37954

Az Apollo Tyres 90 fiatalt vett fel

A Gyöngyöshalász mellett zöldmezős beruházással gumigyárat építő Apollo Tyres ösztöndíjszerződést kötött kedden mintegy kilencven végzős technikussal - közölte a társaság.

MTI-Eco, 2015. március 24. kedd, 19:29

A nemzetközi abroncsgyártó vállalat közlése szerint az egri, gyöngyösi, hatvani, jászberényi, aszódi, gödöllői és salgótarjáni középiskolák tanulóival megkötött, a 2015-ös tavaszi félévre szóló tanulmányi támogatást a tanév végén munkaszerződés követi majd. A fiatal szakemberek a szerződés értelmében először másfél hónap elméleti képzést kapnak, ezek után a vállalat hollandiai vagy indiai üzemeiben készülhetnek fel a gyöngyöshalászi gyártásra.

A cég közleménye idézi Kannan Prabhakart, az Apollo Tyres Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, aki kijelentette: "az egyik oka, hogy Magyarországot választottuk az új európai gyárunk helyszínéül, az volt, hogy itt találtunk olyan magas színvonalú oktatást, amely biztosítja számunkra azt a munkaerőt, amelyre szükségünk lesz a gyöngyöshalászi gyárunkban".

A 2017-ben induló Heves megyei gyárban évente 5,5 millió gumiabroncs készül majd személyautók és kisteherjárművek számára, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncs, elsősorban az európai piacra. A mintegy 146 milliárd forintos beruházással megépülő Apollo gumigyár a tervek szerint 975 új munkahelyet teremt.