Újabb együttműködési megállapodásokat írt alá a Fővárosi Vízművek Zrt. az azeri állami vízművel, az AZERSU társasággal. A Fővárosi Vízművek a tavasz során már sikeresen befejezett egy azeri projektet, amely a térinformatika alapú munkairányítás bevezetéséről szólt - írta közleményében a társaság.

Ma további projekt kapcsán sikerült megegyezni és együttműködési szerződést kötni:

1. 412 millió forint értékben kötött az AZERSU és a Fővárosi Vízművek megállapodást két ivóvíztározó medence tervezése és a projekt kivitelezésének műszaki szakfelügyeletére. A kivitelezés helyi, illetve török cégek bevonásával történne, a projekt eszmei értéke mintegy 12 milliárd forint.

2. 69 millió forint értékben kötött megállapodást az AZERSU és a Fővárosi Vízművek egy számítástechnikai projektjük (MISZ) bevezetésének a minőségbiztosításáról.

3. 144 millió forint értékben kötött az AZERSU megállapodást a Magyar Vízipari Klaszter az azeri állami vízmű társaság 10 éves IT stratégiájának elkészítésére.

Az összesen mintegy 625 millió forint értékű szerződés csomagot a jelenleg Magyarországon zajló üzleti fórum során írták alá az érintett felek - olvasható a közleményben.