Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A munkaügyi központ csütörtökön átutalta a felszámolás alatt lévő Malévnál a márciusi bérek kifizetéséhez szükséges támogatást a felszámolónak - közölte a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ.

A munkavállalókkal szembeni bértartozások rendezéséhez a munkaügyi központ a Bérgarancia Alapból, a felszámoló támogatási kérelme alapján állapíthat meg támogatást. Az eljárást lassította, hogy a felszámoló első, április 13-i beadványa hiányos volt. A hiánytalan kérelmet április 24-én nyújtotta be a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. A támogatói döntés még aznap megszületett - áll a munkaügyi központ közleményében. A központ kiemelt figyelemmel kíséri a Malév megszűnése miatt hátrányos helyzetbe került, elbocsátott munkavállalók ügyeit. Kihelyezett szolgáltatásokkal, információs napokkal, állásbörzékkel segíti a leépített munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését - közölte a központ.

A Malévnál közölték: ahogy a cég számlájára érkezik a pénz, azonnal utalják a béreket. Az előző napokban két szakszervezet, a pilótákat tömörítő Hunalpa és a Gazdasági Szakemberek Szakszervezete (GSZSZ) is tiltakozott a bérfizetés csúszása miatt.