Az Európai Parlamentnél is felkapták a fejüket a Népszabadság ügyére

A Népszabadság bezárása a magyar sajtószabadságot veszélyezteti, kiadását újra biztosítani kell - hangsúlyozta Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának (SD) vezetője az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott nyilatkozatában szombaton.
MTI, 2016. október 8. szombat, 16:56
Fotó: Napi.hu

"A sajtószabadság veszélyben van Magyarországon, mert a legbefolyásosabb és független napilap, a Népszabadság kiadását egyik napról a másikra, minden előzetes bejelentés nélkül, pénzügyi okokra hivatkozva felfüggesztették" - fogalmazott Pittella. "Antidemokratikus rendszerekben gyakori, hogy bezárnak olyan ellenséges újságokat, amelyek - például korrupciós ügyek feltárásával - aláássák a kormány hatalmát. Éppen ez történt a Népszabadsággal" - állt a közleményben.

"Felszólítjuk a magyar hatóságokat, tegyenek meg minden lehetséges intézkedést annak biztosítására, hogy a napilap újra működhessen és minden újságírója újra munkába állhasson" - fogalmazott az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának vezetője.

"Egy valódi demokratikus kormánynak ezt kell tennie. Ez az, amit Európa elvár Orbán Viktortól és a magyar kormánytól" - tette hozzá Gianni Pittella.

A Népszabadság tulajdonosa, a Mediaworks kiadó szombattól felfüggesztette a napilap nyomtatott és internetes formában történő kiadását arra hivatkozva, hogy a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig "valamennyi érintett ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2016.10.09 08:59

A jelenlegi Eu lényegét lehet felfedezni eme ész és értelem nélküli véglény "fejének felkapásában".
Ím jól látható az Eu diktatúrája, megfejelve a hazug, aljas, félrevezető kommunikációval.
Mit is mond ez a... ez a.... hmmm... valaki?
- az állam finanszírozza a magánvállalkozás veszteségét. Nem lenne ez a finanszírozás tiltott állami támogatás? (ebben az esetben bizonyosan NEM, csak akkor, ha az állam a saját tulajdonát támogatná lóvéval)
- OV, vagy a kormány avatkozzon be rendeleti úton, kötelezze a magánvállalkozást, hogy a veszteséges üzletet továbbra is működtesse - ez az Eu-ban és a liberális demokráciákban(sic!) szokás, itt nálunk - a megkülönböztető jelző nélküli demokráciában - NEM!
- a diktatúra, az erősebb hatalmának mindenek fölé emelése az Eu alapértévé vált!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html