Tavaly 5,282 milliárd euró árbevételt ért el az Audi Hungaria Motor Kft., ami csökkenés a 2011-es 5,598 milliárdhoz képest. Az 5,6 százalékos mérséklődés oka, hogy a motorgyártási rekord mellett kevesebb autó készült tavaly Győrben, mint egy évvel korábban. A Győrben gyártott típusok, - a TT és az A3 Cabrio - "igazi európai autók", márpedig ez a piac nem tartozik a fejlődés motorjai közé - mondta Thomas Faustmann, Audi Hungaria Motor Kft., ügyvezetésének elnöke a cég központjában, Ingolstadban tartott sajtótájékoztatón.

Győrben 2012-ben tizenegy új motorvariáns sorozatgyártása indult el, a vállalat összesen a 2011-esnél többet, 1,9 milió hajtóművet és négy ezerrel kevesebb, 33500 autót gyártottak. A motorgyártás tavaly az árbevétel háromnegyedét, míg a járműgyártás 14 százalékát adta - tette hozzá Axel Schifferer pénzügyekért felelős ügyvezető. Thomas Faustmann azt is bejelentette, hogy az év közepén átadják az új gyárat, ahol az A3 limuzin készül majd.

Az Audi Hungaria Motor Kft. tavaly az előző évi 685 millió után, 1,04 milliárd eurót fordított beruházásra, fejlesztésre, ennek jelentős hányadát az új győri üzemre. Az összberuházási érték a vállalat alapítása óta elérte az 5,7 milliárd eurót.

Kérdésre válaszolva Axel Schifferer elmondta, hogy a magyarországi leányvállalat 2012-re kimutatott adózás utáni eredménye 334 millió euró.

Az Audi Hungaria Motor Kft.-hez több mint 1600 munkatársat vettek fel 2012-ben. Az év végén ezzel összesen 8663 munkatársat foglalkoztatott a vállalat. A vállalat célul tűzte ki, hogy a női munkaerő arányát két százalékról tíz százalékra növeli, ennek keretében női munkavállalók átképzését valósítja meg egy egyedülálló képzési program segítségével.