Az Eximbank végre döntött - és ki győzött?

Igaznak bizonyultak a piaci feltételezések, a GB & Partners nyerte az Eximbank két magántőkealapja összesen 16 milliárd forintjának kezelésére a pályázatot - értesült a Világgazdaság.
Napi.hu, 2016. február 18. csütörtök, 09:48
Fotó: Napi.hu

A november végén megjelent pályázat feltételei ugyanis annyira konkrétak voltak, mintha azokat a GB & Partnersre szabták volna.

A lapnak azonban Urbán Zoltán, az Eximbank vezérigazgatója cáfolta, hogy e cégre szabták volna a pályázatot. Ezt látszott alátámasztani az is, hogy további két társaság is pályázott, az egyik legsikeresebb - a Jeremie-programban már három befektetéséből is haszonnal kiszállt - hazai kockázatitőke-befektető, a PortfoLion, valamint a Wallis-csoport 75 százalékos tulajdonában lévő Venturio.

Közülük az Eximbank vezetősége karácsony előtt mégis a GB & Partnersszel kezdte meg a tárgyalásokat, amelyek sokáig elhúzódtak. Ezt a Világgazdaság érdeklődésére Urbán a feltételekről szóló tárgyalások elhúzódásával magyarázta. Piaci körökben ugyanakkor maguk az érintettek azt terjesztették, a pályázat körüli médiafelhajtás miatt csúszik a már megszületett eredmény nyilvánosságra hozatala - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.02.18 10:25

Azért hazatalált a jó Urbán Laci is...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html