Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FHB Jelzálogbank Nyrt.-vel szoros kapcsolatban álló Magyar Takarék Zrt. és az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt., illetve a Magyar Posta Zrt. március 10-én a Magyar Takarékbank Zrt. 929 301 darab törzsrészvény adásvételére vonatkozó szerződést kötött.

A tranzakció május 30-án lezárult, a felek - a nyilvánosság számára is ismert körülményekre tekintettel - részben teljesítették szerződéses kötelezettségeiket, melynek során 601 968 darab Takarékbank törzsrészvény a Magyar Takarék tulajdonába került, amely 35,52 százalékos közvetlen, az FHB Jelzálogbank pedig a Magyar Takarékon keresztül 8,88 százalékos közvetett tulajdonrészt szerzett a Takarékbankban - írja közleményében a jelzálogbank.

Az MNB május 9-i határozatában engedélyezte, hogy a Magyar Takarék az MFB-től és a Magyar Postától adásvétel útján 54,83 százalékos közvetlen befolyásoló részesedést szerezhessen a Takarékbankban. A jegybank egyúttal azt is engedélyezte, hogy a Magyar Takarékban tulajdonos FHB Jelzálogbank 13,75 százalékos közvetett tulajdonrészre tehessen szert a Takarékbankban.

A Takarékbank értékesítésére létrehozott Közös Értékesítési Bizottság hétfőn jelentette be, hogy lezárták a Takarékbank állami tulajdonban lévő részvényeinek adásvételét. Az értékpapírok több mint 9 milliárd forintos vételárát a vevő megfizette, az egyik eladó, a Magyar Posta azonban addig nem ruházza át a részvényeket, amíg azokat a Fővárosi Törvényszék átmeneti végzésében elrendelt elidegenítési tilalom terheli.