Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Ikea-áruházakban a hétvégi tömeg megszokott, nem csak a bútorszekciókban, hanem az étteremben ebédidőben is sorok állnak. Ez jöhet a következőkben a reggeli időszakban is, feltéve, hogy a reggelire kapható ételek a mostani áron maradnak.

A budaörsi Ikeában ugyanis az elmúlt hétvégén dekánként 15 forintba került négy reggelinek szánt tétel: sült debreceni, sült paradicsom, rántotta és sült baconszalonna. A rántotta, a paradicsom esetében annyira nem extrém az ár, de a debreceninél annál inkább. Nyersen sem igazán lehet kilónként 2000 forint alatt kapni, pláne megsütve étteremben, hentesnél. Az ikeás reggeliből például egy 20 deka debreceniből plusz 10 deka rántottából álló összeállítás 450 forintba kerül. Ugyanakkor a zsemle hozzá elég drága a zsemleátlaghoz képest, darabja ugyanis 50 forint.

A debreceninél egyébként spórolni sem nagyon lehet a belevalókkal, a Magyar Élelmiszerkönyv ugyanis megszabja, hogy pontosan milyennek kell lennie. (Hústartalom: minimum 55 százalék, fehérjetartalom minimum 13 százalék, víztartalom maximum 60 százalék, zsírtartalom maximum 32 százalék). Persze ettől még lehetne különbségek ízben és minőségben, de egy bizonyos szint alá nem lehet menni.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.