Az Interpol már nem körözi Hernádit

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója tegnap eltűnt az Interpol körözési listájáról, ahová két éve horvát korrupciós vádak miatt került fel. Az új fejleményt a nemzetközi rendőri szervezet honlapján a Népszabadságnál vették észre.
Napi.hu, 2015. november 26. csütörtök, 10:50
Fotó: Napi.hu

A lap kutatásaiból arra lehet következtetni, hogy a törlés tegnap történt meg. Azon az internetcímen, ahol eddig szerepelt, "identity unknown", vagyis "kiléte ismeretlen" felirat található, de az Interpol- oldalán másutt sem volt fellelhető az adatlapja.

A Hernádi Zsolt ellen 2011-ben megfogalmazott horvát ügyészségi vádak szerint 2009-ben azért adta át a horvát állam az INA nevű energiacég irányítási jogát az akkor már legnagyobb, de még mindig kisebbségi részvénycsomagot birtokló Molnak, mert a Mol-vezér lefizette volna az akkori kormányfőt, Ivo Sanadert. Hernádi Zsolt, a Mol és Sanader is mindvégig mereven tagadták a vádakat.

Mivel azonban Hernádi Zsolt nem jelent meg a zágrábi idézéseken, 2013 végén a horvátok európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, és felkerült az Interpol vörös körözési listájára is. Igaz, a vádat a magyar ügyészség már másfél évvel azelőtt megalapozatlannak nyilvánította, és Hernádit csak a magyar szervek vezethették volna elő. Az is igaz, hogy az elnök-vezérigazgató közvetlen horvát idézést soha nem kapott. A magyar bíróságon is indult per, de a testület lényegében illetéktelenségre hivatkozva jogerősen nem hozott érdemi döntést - olvasható a Népszabadságban.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hegedusgabor01, 2015.11.26 11:26

"Orbán Viktor is" -idézet az iménti hozzászólásból.

apró kis módosítás: CSAK!!! Orbán Viktor lopott el ezermilliárdokat......,persze lehet Ő is csak egy pitiáner bűnöző....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hegedusgabor01, 2015.11.26 11:11

Éljen a DEMOKRÁCIA!!! -"én vagyok a hatalmon",megvádolok valakit valamivel,bebörtönözöm évekre,addig majd csak kitalálok valamit és kész.Horvátország az unió tagja,működik ott is a jogállamiság.Igaz tulajdonképpen Magyarország is az és "nálunk is működik".Orbán Viktor is ellopott ezermilliárdokat az emberektől ~persze nem kunába,hogy menne a redvás p...ba....LSD:Magánnyugdíj megtakarítások,de mondjuk 15-20-25 év múlva eszedbe ne jusson állami nyugdíjat kérni te rohadt aljas piszok adófizető leendő nyugdíjas....!~ és lásd Ő a miniszterelnök,az ország első embere!!!

ÉLJEN A DEMOKRÁCIA!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html