Az M7-est választotta a Tesco

Márciustól a sztrádán megy a budaörsi egységbe a Tesco-busz, a kőszegi boltot pedig kihagyja a helyi járat.
Csernátony Csaba, 2017. március 4. szombat, 10:10
Fotó: Napi.hu

Márciusban újabb változások léptek életbe a Tesco-járatoknál. A Budapest és a budaörsi egység közötti busz eddig Budaörsön keresztül ment, márciustól azonban az őrmezői állomásról az M7-es sztrádán közlekedik. Szintén márciustól a kőszegi helyi buszjárat nem megy be az áruházhoz.

Járattörlésekkel indult az év

A boltlánc januárban és februárban is hozzányúlt a járataihoz: februártól megszűnt az esztergomi, a jászberényi, a nyírbátori, az oroszlányi, a siófoki, a székesfehérvári, a salgótarjáni áruházba járó busz, valamint a Miskolc Avas-áruház járata is. Januárban pedig törölte a szarvasi, a csepeli, a mohácsi járatot. A Budapest Váci úti áruházba január 1-től nem  megy busz, a nagykanizsaihoz pedig nem kanyarodik be a helyi járat. (A Tesco-járatok megszűnéséről, valamint a vásárlók és a cég reakciójáról ebben a cikkünkben olvashat részletesen.)

A Tesco a járattörléseket kérdésünkre akkor az alacsony kihasználtsággal indokolta. Egyúttal közölték, hogy  "2017. február 1. után csak egyéni utazással tudják vásárlóink a Tesco jászberényi, miskolc-avasi, nyírbátori, oroszlányi, salgótarjáni, siófoki, székesfehérvár-aszalvölgyi áruházát megközelíteni, ugyanakkor az áruházak továbbra is elérhetők a helyi járatokkal". A buszjáratok törléséről szóló - januárban kiadott - eredeti Tesco-közleményben csak annyi szerepelt, hogy megszűnik az esztergomi járat. Később azonban a cég a Napi.hu-nak adott válaszában és a saját oldalán is pontosította az esztergomi helyzetet, ott ugyanis két járat működik. Ezek körül csak az egyik, az áruház és Párkány között közlekedő buszt törlik. A másik, a bolttól a Pilismaróti vám felé járó ingyenes busz továbbra is megmarad, emellett az esztergomi egység, a cég szerint a helyi járatokkal is elérhető.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fazakasl, 2017.03.05 08:11

Sohasem tudtam, hogy jár ki busz a budaőrsi Tescóba. Hiszen az újpestinél - például - nemrég szünt meg a Gyöngyösi úti metróállomástól kijáró buszuk.
És ha majd jár Buaőrsre - honnan jár?
A Móricz Zsigmond körtérről? Vagy az Újbuda közpottól? Esetleg a Feneketlen tótól (Kosztolányi tér)?
Vagy valami eddig ismeretlen új helyről? Pl. Kelenföldi pályudvar (Etele tér)?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html