Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határozatban az áll: a lakossági energiaellátás biztonságának biztosítása, valamint a rezsicsökkentés hatásainak hosszú távú megőrzése érdekében határoztak a Fővárosi Gázművek állami tulajdonú részvényeinek értékesítéséről.

Az értékesítés része a nemzeti közműszolgáltatási rendszer megszervezésének, az erről szóló kormányhatározat szeptember 30-án jelen meg a Közlönyben. E szerint a nemzeti fejlesztési miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter feladata, hogy gondoskodjon az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. mint vevő és az MNV Zrt. mint eladó között az MNV Zrt.-nek a Főgáz Zrt.-ben fennálló részesedése megszerzésére irányuló szerződés megkötéséről.

A Főgáz honlapján található tájékoztatás szerint a cég az egyetlen többségi állami tulajdonban lévő gázszolgáltató Magyarországon. A társaság részvényeinek 50 százaléka, valamint egy A és egy B sorozatú részvény az államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában van, részvények 49,83 százaléka a szintén többségi állami tulajdonú MVM Zrt-é, a kisbefektetők 0,17 százalékos részvénypakettel rendelkeznek.