Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bertalan Sándor, az MFB vezérigazgató-helyettese elmondta: a kötvényprogrammal a tőkepiacot kívánják fejleszteni, emellett az MFB forrásbevonásra alkalmas eszközeinek palettáját is szélesíteni akarják. Kiemelte: az első sorozat első aukcióját 10 milliárd forint összegben hirdetik meg, szeptember 28-ára, a kötvény fix kamatozású, névre szóló, dematerializált papír lesz, futamideje 2015. szeptember 30-tól 2018. április 16-ig tart. Hozzátette: az egyes kötvénysorozatok összesített névértékét 30-50 milliárd forintra tervezik. A kötvényeket bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére is, az MFB-kötvények első tőzsdei kereskedési napja október 1. lesz.

Bertalan Sándor elmondta: a kötvényprogrammal a bank eszközeit azzal a céllal bővítik, hogy az MFB minél jobban teljesítse általános finanszírozási, gazdaságfejlesztési céljait.
Az MFB vezérigazgató-helyettese kifejtette: a kötvényprogramban az egyes sorozatok futamidejét 2,3 illetve 5 évre tervezik a befektetői igényekhez igazítva, míg az MFB-kötvények döntően fix kamatozásúk lesznek. Az aukciókat 2-3 hetente bonyolítják le.

A kötvény-kibocsátási program vezető szervezői és forgalmazói az FHB Kereskedelmi Bank és az UniCredit Hungary Bank lesz, mellettük a TakarékBank és az ING Bank Magyarországi Fióktelepe is bekapcsolódik a forgalmazásba. A 2014. december végi adatok szerint az MFB 1258 milliárd forint eszközállománnyal zárta az elmúlt évet.