Az MKB is beszállt a csokos versenybe

Nem várható hirtelen növekedés az ingatlanpiacon a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) miatt - mondta Kuti Ákos, az MKB Bank Zrt. vezető elemzője az állami tévében.
MTI, 2016. január 14. csütörtök, 21:18

A csok igénybevételéhez kötött feltételek miatt ugyanis nem egyszerű a támogatási összegeket megszerezni.

Az érdeklődés azonban jelentős, az elemző beszámolt arról, hogy a csok iránt az MKB Bankban eddig már több tízezren érdeklődtek. Erre tekintettel szombaton MKB Bank két, fővárosi üzletközpontokban működő fiókja is rendkívüli nyitva tartás mellett várja a további érdeklődőket.

Már van olyan csok-igénylés, amelyet a bank befogadott - mondta Kuti.

Az elemző szerint a csok nagy lendületet adott az építőipari terveknek, azonban csupán a második fél évben várható, hogy valóban megjelennek a projektek, akár lakóingatlan, akár kereskedelmi ingatlan formájában a piacon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BPartner, 2016.01.15 09:22

Szívesen hallanánk már olyan híreket is, amikor a bank nem a vásárlók érdeklődéséről beszél, hanem az új projektek tervezéséről, indulásáról. A beruházók is a bankoktól függnek, így a megvalósuló új lakások száma is. Hol, mit, mennyiért és mikor...na és milyen minőségben - ezek a valódi kérdések.

Azt eddig is tudtuk, hogy kereslet az van. A kínálati oldalon vannak a valódi kihívások.

Ruzsik Dezső
BPartner Zrt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html