Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

2014-ben készült el a 3800 férőhelyes felcsúti Pancho Aréna, de idén ősszel adták át a 12,5 milliárd forint értékű sport- és konferenciaközpontot is az 1700 lelkes fejér megyei faluban. De idén egy újabb beruházásra kértek pénzt az MLSZ-től a jövő évi tao-pályázatok terhére: 5,2 milliárd forintból egy új sportcsarnokot húztak volna fel, de erre már nem adott pénzt az MLSZ - derül ki az Index cikkéből.

Viszont sportcsarnok híján maradt a 2,3 milliárdos program, amelyben idén az utánpótlással foglalkozó szakembereken felül további 103 alkalmazott fizetésére kértek 110 millió támogatást, köztük 23 takarítóval és 20 karbantartóval. Valamint a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak (FUNA) beruházási értéken számolva 580 millióért fejlesztheti eszközparkját, amihez 400 millió forint támogatást nyert, de kapnak egy 102 millió forintos buszt, pályakarbantartó gépet 95,7 millió forintért. Akad egy önellentmondás a támogatásban: bár a sportcsarnokra nem adott pénzt a szövetség, egy fedett lelátót építenek ehhez 140 millió forint értékben.

Lesz még egy bővítés: ifjúsági sportszálláshelyet építenek, ami 2,2 milliárd forintból, 1,5 milliárd forint MLSZ-támogatás mellett épülhet meg.

A portál arra hívja fel a figyelmet, hogy a különösebb sporteredményeket felmutatni nem tudó, a miniszterelnök felcsúti ingatlana szomszédságában működő egyesület büdzséje mellett eltörpül el az óriásklub Ferencváros tao-támogatási programja is: alig a hatoda 464 millió forinttal. Az alapítványt 2004-ben Orbán Viktor hívta életre.