Az MNB állampapírt vásároltatna a bankokkal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megkezdte annak a felmérést a kereskedelmi bankoknál, hogy mennyi pénzt lennének képesek MNB-kötvényekből állampapírokba áttenni - mondták közelebbről meg nem nevezet források a Reuters hírügynökségnek.
MTI-Eco, 2013. április 22. hétfő, 21:34
Fotó: Napi.hu

Ez része annak a programnak, amely hozzájárulhat Magyarország külső eladósodottságának a csökkentéséhez.

A hírügynökséggel több forrás is megosztotta annak az április 16-án kelt levelének a részleteit, amelyben Balog Ádám MNB-alelnök (képünkön) a Reuters szerint arról kérdezte a magyarországi kereskedelmi bankok vezetőit, hogy a kéthetes MNB-kötvény mekkora részét fektetnék be forintalapú állampapírba.

Magyarország rövid lejáratú devizaadóssága csökkentésének egyik módja az lenne, hogy a kormány forintban több állampapírt bocsátana ki a lejáró devizaadósság helyett.

Ennek érdekében a jegybank nagyobb mértékben akar támaszkodni a kereskedelmi bankokra, hogy ezek megvásárolják a forintalapú állampapírokat. A jegybank csökkenteni akarja a kéthetes MNB-kötvényállományt, a jelenlegi 4,5 ezer milliárd forintról 3,6 ezer milliárd forintra - írta a hírügynökség.

Az MNB az MTI megkeresésére későbbre ígért tájékoztatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.04.23 12:08

..."Az MNB állampapírt vásároltatna a bankokkal..."


...miért csak most ,és az elmúlt 23 évben miért nem ,kik a felelősök ezért ,és Magyarország kifosztásáért ?...a magyarul beszélő ,kollaboráns UFÓ-k /szdsz/??..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html