Az MNB engedélyezte a Corvinus Zrt. tulajdonszerzését a Budapest Bankban

Engedélyezte a Corvinus Zrt. 100 százalékos tulajdonszerzését a Budapest Bank Zrt.-ben a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
Inforádió, 2015. június 19. péntek, 14:50
Fotó: Napi.hu

A döntés egyúttal a bank által birtokolt pénzügyi intézményekben és alapkezelőben történő tulajdonszerzést is jelent, így az intézmény közvetett befolyást szerezhet a CDM Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt.-ben, a Budapest Autófinanszírozási Zrt.-ben és a Budapest Lízing Zrt.-ben, illetve közvetett minősített befolyásra tehet szert a Budapest Alapkezelő Zrt.-ben.

A jegybanki engedélyezési folyamatra azt követően került sor, hogy a kormány 2014. december elején hozott határozatában döntött a Budapest Bank tevékenysége feletti befolyás megszerzéséről. Az állam a GE Capital Global Financial Holdings Inc.-től. vásárolja meg a bank jegyzett tőkéjének 100 százalékát.

A jogszabályok szerint az MNB engedélye szükséges pénzügyi intézményben való befolyásoló részesedés, illetve alapkezelőben való minősített befolyás megszerzéséhez.

HOZZÁSZÓLÁSOK