Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol január 13-án részvényenként 4984 forinton önkéntes nyilvános vételi ajánlatot tett a TVK által kibocsátott, névre szóló, szavazati jogot megtestesítő, a Mol által még nem birtokolt törzsrészvényeire.

Az ajánlati ár részvényenként 4984 forint, az ajánlati időtartam kezdőnapja február 4., zárónapja március 5. Az önkéntes nyilvános vételi ajánlat során lebonyolítóként az UniCredit Bank Hungary Zrt., társ-lebonyolítóként az Equilor Befektetési Zrt. jár el.

A Mol jelenleg a TVK 94,86 százalékos többségi tulajdonosa. Az ajánlat sikeres lezárását követően a Mol élni kíván vételi jogával az összes, tulajdonába nem került részvényre, ez pedig a részvények automatikus kivezetését eredményezi a Budapesti Értéktőzsdéről.

A 4984 forintos ajánlati ár a TVK 2013. évi, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti, konszolidált éves beszámolója alapján megegyezik az egy részvényre jutó saját tőke értékével. Ez magasabb, mint a részvények 180 napos, forgalommal súlyozott átlagára (4488 forint), illetve meghaladja a 360 napos átlagárat is (4215 forint).

A TVK részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak, a hétfői kereskedést 4950 forinton zárták, az elmúlt egy évben 3460 és 5150 forint közötti árfolyamon kereskedtek velük.