Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást folytat a budapesti székhelyű Pannon Equity Kft. tevékenységének áttekintésére.

A Pannon Equity Kft.-vel szembeni piacfelügyeleti eljárás azt vizsgálja, hogy a társaság végez-e, vagy végzett-e bejelentés hiányában - rendszeres gazdasági tevékenység keretében - a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet. A jegybank nyilvántartásaiban a Pannon Equity Kft. nem szerepel, így az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet nem folytathat.

Befektető-védelmi okokból a jegybank hétfőn közzétett végzésében - az MNB-ről szóló törvényben biztosított felhatalmazásával élve - azonnali hatállyal megtiltotta a Pannon Equity Kft.-nek, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank - eddigi gyakorlatával összhangban - már korábban közzétette a befektetőknek szóló figyelmeztetését a Pannon Equity Kft.-re vonatkozóan honlapjának Figyelmeztetések menüpontjában.

Az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közzéteszi internetes honlapján - olvasható a jegybank közleményében.