Az MNB újra megmentené a bajba került adósokat

A jegybank dolgozik azon, hogy milyen ajánlásokat, javaslatokat intézkedéseket lehet tenni a nemteljesítő jelzáloghitel-adósok problémájának megoldására - mondta Fábián Gergely, az MNB igazgatója az állami tévében.
MTI, 2015. október 30. péntek, 08:14
Fotó: Napi.hu

A nemteljesítő lakossági jelzáloghitel-portfolió elemzéséről csütörtökön bemutatott tanulmányuk fontos lépés volt a folyamatban, most folyik tovább a munka. A tanulmány segítheti a társadalmi vitát, a döntéselőkészítést, hogy az érintettek is lássák ezen adósok és hitelek sajátosságait.

Az MNB-nél bíznak abban, hogy a közeljövőben megoldást lehet találni a mintegy 140 ezer nemteljesítő jelzáloghitel-adós problémájára - mondta Fábián. Ehhez elengedhetetlen az ügyfelek és a bankok nagyobb aktivitása.

A hitelek egy részénél megoldást jelenthet az ingatlan értékesítése, úgy, hogy az adós kisebb lakásba költözik, illetve másik részénél a hitelek "meggyógyítása", újra teljesítővé tétele, hiszen az adósok között olyanok is vannak, akik jövedelmi helyzetük alapján képesek lennének törlesztésre - mondta az igazgató.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.10.30 08:28

Igen, igen és igen.

Ez a Magyar (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Nemzeti (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) bank - ez megment.

A Fidesz kormmányzat is folyamatosan ment mebbünket.

Annyira meg vagyunk már mentve, hogy jobban nem is lehet.

( Ha ennyire meg vagyunk mentve, miért él az ország harmada szegénységben? Nem értem....de evidens: bennem van a hiba! )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html