"Bízunk abban, hogy összhangban a keleti nyitás politikájának céljaival, a moszkvai külképviseleti iroda nagymértékben hozzá fog járulni az orosz-magyar gazdasági és energetikai kapcsolatok további erősödéséhez" - mondta a megnyitó ünnepségen Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Az MVM Csoport közleménye szerint a moszkvai kirendeltség megnyitása illeszkedik a vállalatcsoport napokban bemutatott új, középtávú stratégiájába, "amely kiemelt célként kezeli az új piacokra való belépést, a regionális szerepvállalás és a nemzetközi jelenlét erősítését". Ezekkel a törekvésekkel összhangban az MVM Csoport a következő hónapban megnyitja brüsszeli és pozsonyi külképviseleti irodáját is - jelezték.

A moszkvai külképviseleti iroda, amelynek révén lehetőség nyílik az MVM Csoport leányvállalatai és az orosz partnerek közötti közvetlen kapcsolattartásra, a magyar nagykövetség kulturális intézetének épületében kapott helyet.

Az iroda megnyitóján az orosz és a magyar gazdasági élet szereplőit köszöntötte Balla János, Magyarország moszkvai nagykövete, Csutora Zsolt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium keleti nyitásért felelős helyettes államtitkára és Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős helyettes államtitkára is.
Az ünnepségen az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és több leányvállalatának felsővezetése mellett jelen volt Viktor Zubkov, a Gazprom igazgatótanácsának elnöke, megjelentek a Roszatom, és az Inter RAO orosz energetikai óriáscégek vezetői, valamint orosz kormányzati szereplők, külföldi diplomaták és az Oroszországban aktív magyar cégek helyi képviselői is.