Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vezető tisztségviselőkről minden esetben kizárólag az MVM Zrt. közgyűlése dönt - reagált a cég az MTI-nek szerdán arra a sajtóértesülésre, hogy felmondtak a napokban Baji Csabának, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatójának. A hvg.hu írt arról szerdán, hogy e-mailben kapta meg a felmondását a napokban Baji Csaba, akit értesülésük szerint Csiba Péter vált a vezetői poszton, a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. korábbi általános vezérigazgatója.

A közlemény szerint az MVM Zrt. következő közgyűlését 2015. június 29-re hívták össze. Annak két napirendi pontja közül az egyik "Igazgatóság tagjainak/vezető állású munkavállaló(k) jogviszonyának megszüntetése, jogviszony létesítése, díjazás megállapítása, döntés személyi kérdésekben".

A másik napirendi pont egy előterjesztés a Magyar Földgázkereskedő Zrt. és Mol Nyrt. között megkötésre kerülő földgáz adásvételi szerződés mögött biztosítékként szolgáló, legfeljebb 35 milliárd forint összegű anyavállalati garancia nyújtásáról.

A közlemény leszögezi: az MVM Zrt. vezető tisztségviselőit (vezérigazgatóját) érintő kérdésekben a hatályos jogszabályok és az MVM Zrt. alapszabálya értelmében az MVM Zrt. közgyűlése, mint legfőbb szerv dönthet.