Az ORCO csoport regionális hotelláncot tervez

Andrassy Hotel néven tervezzük boutique szállodákból álló közép-kelet-európai láncolatunkat elindítani - mondta Nicolas Tommasini, az ORCO csoport magyarországi ügyvezetője. A következő boutique hotel az Andrassy Riverside 2002 nyarán nyílik meg Prágában. Ezt 2003-ban az Andrassy Warsaw követi a lengyel főváros történelmi központjában. A tervek szerint ezek a későbbiekben Szlovákiában és a balti országokban megnyíló szállodák követik.
Molnár Csaba, 2001. november 8. csütörtök, 17:31
Fotó:

A közelmúltban nyitotta meg kapuit Budapest első boutique hotelje, az Andrassy Hotel. A boutique hotel olyan luxusszálloda, amely központi helyen található, ki méretű (50-70 szoba), szolgáltatásaiban és komfortban felülmúlja a négycsillagos szállodákat azonban árai alacsonyabbak azok árszintjénél.
Az ORCO csoport 1999-ben jutott hozzá az Andrássy út és a Munkácsy utca sarkán található Centrál Hotelhez, mintegy 2,2 millió euróért. Néhány hónap üzemeltetés után a befektetők úgy döntöttek, hogy a szállót átalakítják és létrehoznak egy, a budapesti piacon teljesen új kategóriájú boutique szállodát, amelyet az Andrássy úti fekvés után Andrassy Hotelnek neveztek el. Az épület felújítása és modern luxushotellé való átalakítása mintegy 4,4 millió euróba került.
Az ORCO csoportot 1991-ben magánbefektetők alapították Jean-Francois Ott vezetésével, aki a mai napig a vállalat elnöke. A csoport elsősorban közép-kelet-európai ingatlanberuházásokra koncentrál. Az ORCO befektetési irodaházakra, lakóépületekre és szállodákra irányulnak az egyes országok kiemelt központi régióin belül. Tevékenységét Prágában kezdték, majd 1999-ben Budapesten, 2000-ben Varsóban és idén Pozsonyban terjeszkedtek. A közeljövőben több jelentős beruházást terveznek a térségben: Szerbiában, Horvátországban és a balti államokban.
Az ORCO-t tavaly vezették be a tőzsdére, jelenlegi értéke mintegy 50 millió euróra tehető. A befektetői csoport 2000. évi forgalma 6 millió euró volt, 1,7 millió euró eredménnyel.
Az elmúlt két évben az ORCO csoport Magyarországon mintegy 15 millió eurót fektetett be, az Andrássy út közvetlen környezetében fekvő ingatlanokba. Legjelentősebb beruházásait az Andrassy Hotel (7 millió euró), a 2002 nyarán megnyíló Izabella Residence Hotel (4,5 millió euró) és a nemrégiben megvásárolt városközponti irodaházak.

HOZZÁSZÓLÁSOK