Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az M3-as autópálya jelenleg Vásárosnamény előtt ér véget. A tervezési feladat az innen induló és a beregdaróci ukrán határátkelőig tartó szakasz tervezése. Az új út autópályává fejleszthető, 2x2 forgalmi sávos, mintegy 23 kilométer hosszú autóút lesz.

Az ajánlattevők feladata az út engedélyezési tervének elkészítése. Meg kell tervezni négy külön szintű csomópontot, egy-egy pihenőhelyet mindkét oldalon, továbbá a határátkelőt is. Az utóbbi egy komplex pihenőhely lesz, ahol várakozni is lehet. A tervezési idő 18 hónap, a finanszírozás hazai forrásból történik.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben legalább 2x2 forgalmi sávos gyorsforgalmi út és/vagy elsőrendű főút építéséhez kapcsolódó engedélyezési tervek készítéséből, legalább nettó 750 millió forint árbevétele származott. Az ajánlattételi határidő május 4.

A NIF 2017 szeptemberében az M3-as gyorsforgalmi út ezen szakaszának kétszer egysávosra történő tervezésére már írt ki nyílt közbeszerzést. Ezt megelőzően jelent meg az a kormányhatározat, amely kétszer egysávosra redukálta ezt az utat, azzal a megkötéssel, hogy később kétszer kétsávossá legyen fejleszthető.