Az őszi szünetben is biztosítva vannak a gyermekek

Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás egész évben, így az őszi szünetben is érvényes - adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
Napi.hu, 2014. október 26. vasárnap, 10:31

A biztosítás nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem az otthon, az utcán, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön szerzett sérülésekre is vonatkozik.

A biztosítási védelemben - kormányrendelet alapján - 3 éves koruktól 18. életévük betöltéséig részesülnek a magyar állampolgárok. A szolgáltatás automatikusan jár jelenleg mintegy 1,6 millió gyermeknek és fiatalnak, díja az államot terheli.

A biztosítók az elmúlt években több száz millió forintot fizettek ki a károsultaknak. Tavaly csaknem 14 ezer kárigényt teljesítettek, az esetek döntő többségében csonttörések miatt.

A szülők az idei évre közbeszerzés alapján kiválasztott szerződött partner, a Groupama Garancia Biztosító honlapján tájékozódhatnak a kárigény bejelentéséről és érvényesítéséről - tájékoztatott a minisztérium.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ABCYQ, 2014.10.26 13:30

A balesetbiztosítás vonatkozik az iskolákban,-vagy az iskolák környékén lévő KÁBÍTÓSZERES BEETETÉSBŐL EREDŐ SÉRÜLÉSEKRE IS???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html